Bestemmingsplan en stedenbouwkundig advies voor een monument in Oisterwijk

Nieuw elan voor een historische 'sprong' in Oisterwijk

Direct aan de Achterste Stroom in Oisterwijk is een monument gelegen. De bouwkundige staat is dermate slecht dat herbouw de beste zo niet enige mogelijkheid voor duurzame instandhouding van het pand bleek te zijn. Toen herbouw noodzakelijk bleek te zijn, heeft BuroGkracht onderzoek gedaan naar de stedenbouwkundige kernwaarden van het pand. Het pand was de eerste villa die de “sprong” over de Achterste Stroom maakte en de aanzet gaf voor de bouw van de vele villa’s die Oisterwijk nabij de Bossen en Vennen rijk is. Door een bescheiden herpositionering was het mogelijk om het pand opnieuw de aandacht te geven dat het verdient. BuroGkracht heeft onderzoek gedaan naar deze hernieuwde stedenbouwkundige setting en heeft een bestemmingsplan gemaakt voor splitsing van het perceel. De architect van de herbouw is Geert van den Oetelaar uit Tilburg.

OPDRACHTGEVER

Particulier

PROJECTOMVANG

Bestemmingsplan en stedenbouwkundig advies voor een monument in Oisterwijk

INHOUDELIJKE DISCIPLINES

Stedenbouwkundig onderzoek en advies, planologie, omgevingsrecht, milieukunde en procesmanagement

  • OPDRACHTGEVER : Particulier
  • PROJECTOMVANG : Bestemmingsplan en stedenbouwkundig advies voor een monument in Oisterwijk
  • INHOUDELIJKE DISCIPLINES : Stedenbouwkundig onderzoek en advies, planologie, omgevingsrecht, milieukunde en procesmanagement
CONTACT

Ook benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

We werken voor gemeentes, ontwikkelaars en particulieren. Bent u benieuwd naar mijn ervaring, en aanpak neem dan contact met mij op.

ADRES

Schijfstraat 8
Postbus 323
5060 AH, Oisterwijk